Voorkom problemen en laat UF-schuim verwijderen

UF-Schuim is een spouwmuurisolatie dat in de jaren ’70 en ’80 veel is toegepast. Bij veel woningen is deze UF schuim na tientallen jaren nog steeds in redelijke staat. Maar er zijn ook spouwmuren waarbij de UF isolatie kwalitatief slecht is. Het schuim is gaan scheuren en ‘verpoederen’. Vocht- en schimmelproblemen zijn vaak de eerste signalen van een slechte UF-isolatie.

Effect van UF schuim op uw gezondheid

Inmiddels wordt UF schuim niet meer gebruikt vanwege de schadelijkheid van vrijkomende formaldehydegassen (spaanplaatgas), die bij inademing klachten als misselijkheid, benauwdheid en luchtwegaandoeningen als bronchitis kunnen geven. Ook kunnen er gezondheidsklachten ontstaan doordat UF-schuim giftige stoffen afgeeft wanneer de binnenwand niet luchtdicht is. Deze klachten variëren van huidirritaties en jeuk tot en met klachten aan de luchtwegen.

UF-schuim laten verwijderen door Randstad Isolatie

Wat moet u nu met oud UF-schuim in de spouwmuur? Wij kunnen voor u de UF-isolatie met de zgn. ‘spouw-sweep’ verwijderen en de spouwmuur vervolgens isoleren met HR++ isolatie. De kosten zijn o.a. afhankelijk van de staat van de UF-isolatie. Neem contact op voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek met een van onze specialisten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact met ons op via Whatsapp!