Wat is spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie: hoe het werkt en waarom het de moeite waard is

Spouwmuurisolatie is een populaire manier om de energie-efficiëntie van huizen te verbeteren. Het is een relatief eenvoudige en kosteneffectieve manier om de warmte in huis te behouden en de energierekening te verlagen. In deze blog bespreken we wat spouwmuurisolatie is, hoe het werkt en waarom het de moeite waard is.

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is het isoleren van de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een gebouw. Deze ruimte wordt de spouw genoemd en is in de jaren 20 van de vorige eeuw in gebruik genomen als een manier om vochtproblemen in muren op te lossen. De spouwmuur wordt gecreëerd door twee muren parallel aan elkaar te bouwen met een tussenruimte van enkele centimeters. Spouwmuurisolatie wordt aangebracht door kleine gaten in de voegen van de buitenmuur te boren en vervolgens isolatiemateriaal in de spouw te blazen.

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie werkt door het verminderen van warmteverlies door de muren. Wanneer een gebouw niet geïsoleerd is, kan tot 35% van de warmte in huis verloren gaan via de muren. Door de spouwmuur te isoleren, wordt het warmteverlies door de muren aanzienlijk verminderd en blijft de warmte in huis. Dit resulteert in een comfortabelere leefomgeving en een lagere energierekening.

Welk isolatiemateriaal wordt gebruikt voor spouwmuurisolatie?

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen die kunnen worden gebruikt voor spouwmuurisolatie. De meest voorkomende materialen zijn glaswol, steenwol en EPS-parels. Elk type materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen en de keuze voor een specifiek materiaal hangt af van verschillende factoren, zoals de dikte van de spouwmuur en de locatie van het gebouw.

Waarom is spouwmuurisolatie de moeite waard?

Er zijn verschillende redenen waarom spouwmuurisolatie de moeite waard is. Ten eerste vermindert het warmteverlies door de muren, waardoor de energierekening lager wordt. Dit kan op de lange termijn aanzienlijke besparingen opleveren op de energierekening. Daarnaast draagt spouwmuurisolatie bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Huizen die goed geïsoleerd zijn, gebruiken minder energie om warm te blijven, wat resulteert in minder CO2-uitstoot.

 

Bovendien kan spouwmuurisolatie bijdragen aan een comfortabelere leefomgeving. Goede isolatie zorgt ervoor dat het huis warmer blijft in de winter en koeler in de zomer. Dit resulteert in een aangenamer binnenklimaat en minder energieverbruik

Contact via WhatsApp

Bel of stuur een bericht via WhatsApp we staan  24/7 klaar om uw vragen te beantwoorden

5 Voordelen van spouw isolatie

5 Voordelen van
spouw isolatie

10 jaar
garantie

Subsidie
service

100%
Maatwerk

Persoonlijk
advies

Verduurzaming van uw woning

Lees meer...
Direct offerte aanvragen​
Neem contact met ons op via Whatsapp!