Spouwmuur isolatie in Leiden

Randstad Isolatie ook in Leiden

Spouwmuur isolatie in Leiden

Bent u op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf in isolatie oplossingen?

Dan bent u bij Randstad Isolatie aan het juiste adres.
Wij zijn al jaren gespecialiseerd in spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, bodemisolatie en andere isolatie oplossingen in de Randstad. Een goede isolatie van uw woning en bedrijfspand voorkomt tocht, kou, vocht en hoge energiekosten. 

Randstad Isolatie voor al uw spouwisolatie

Neem dan contact met ons op en ontvang vrijblijvend advies en een offerte op maat.

Spouwmuur isolatie in Rotterdam

5 Voordelen van spouw isolatie

5 Voordelen van
spouw isolatie

10 jaar
garantie

Subsidie
service

100%
Maatwerk

Persoonlijk
advies

Verduurzaming van uw woning

Meest gestelde vragen

Een spouwmuur bestaat uit twee muren, de binnen- en de buitenmuur. Tussen deze twee muren bevindt zich een holle ruimte van gemiddeld zes centimeter, deze lege ruimte wordt de spouw genoemd.

Bij spouwmuurisolatie wordt de lege ruimte opgevuld met isolatiemateriaal.

Vroeger werden de muren van een huis massief gemetseld. De dikte van de muur was ongeveer de lengte van een baksteen, dat wil zeggen een enkelsteens muur. Vanaf circa 1925 veranderde deze bouwwijze en werd de massieve buitenmuur vervangen door een spouwmuur. Huizen gebouwd vanaf begin jaren 80 zijn geïsoleerd maar deze isolatie is niet meer volgens de huidige maatstaven. Zelfs woningen jonger dan 2000 worden door ons regelmatig na geïsoleerd om zo alsnog extra comfort en energiebesparing te realiseren.

Wij werken alleen met de beste producten. Bij Randstad Isolatie kunt u kiezen uit drie verschillende producten: wol, parels of purschuim.

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie gebeurt aan de buitenkant van de gevel. Volgens een vast patroon boren we kleine vulgaten. Via de vulgaten wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen. Nadat de spouw helemaal gevuld is worden de gaten weer netjes dicht gevoegd met specie in dezelfde kleur als de rest van de voeg.

Normaal gesproken zijn de isolatiewerkzaamheden binnen een dag afgerond en kunt u direct profiteren van de vele voordelen. Prettig om te weten is dat u tijdens het aanbrengen gewoon in de woning kan blijven.

Met spouwmuurisolatie kunt u wel tot 400 m³* besparen op de energiekosten. Bij een gemiddelde woning en stookkosten is dit al gauw €480,- per jaar*.

Jazeker! In 2023 kunt u ook subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel en ontvangt u 15%. Neemt u binnen 24 maanden een 2de (of meer) maatregelen? Dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld tot ongeveer 30%

De kosten van muur isolatie zijn afhankelijk van het isolatiemateriaal, de breedte van de spouw en het aantal vierkante meters. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor isolatie. Hoe we dat doen? We boren een klein gaatje in de muur en kijken in de muur met een endoscoop. Hierbij controleren we of er al isolatiemateriaal aanwezig is en of de spouw schoon is. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden, het isolatiemateriaal en schrijft een vrijblijvende offerte uit.

Spouwmuurisolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in enkele jaren terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.

Lees meer...
Direct offerte aanvragen​
Neem contact met ons op via Whatsapp!