Kosten van dakisolatie

Dakisolatie

Dakisolatie is een belangrijke investering in de energie-efficiëntie van je huis. Het isoleren van je dak kan je helpen om je energierekening te verlagen, je huis comfortabeler te maken en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. In dit blog bespreken we de voordelen, soorten isolatiematerialen en de kosten van dakisolatie.

Voordelen van dakisolatie

Het isoleren van je dak heeft verschillende voordelen. Ten eerste kan dakisolatie je energierekening aanzienlijk verlagen. Warmte stijgt op en zonder dakisolatie verlies je veel warmte via het dak. Met dakisolatie houd je de warmte binnen en hoeft je verwarming minder hard te werken.

Een ander voordeel van dakisolatie is het verhogen van het comfortniveau in je huis. Door de isolatie blijft het binnen warmer in de winter en koeler in de zomer, waardoor je het hele jaar door comfortabel in je huis kunt wonen.

 

Bovendien draagt dakisolatie bij aan een duurzamere toekomst door de vermindering van het energieverbruik. Dit betekent dat er minder CO2 wordt uitgestoten, wat bijdraagt aan de vermindering van de klimaatverandering.

Soorten isolatiematerialen

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen die gebruikt kunnen worden bij dakisolatie. Hieronder bespreken we de meest gebruikte materialen.

Cellulose: Cellulose l is een van de meest gebruikte isolatiematerialen bij dakisolatie vlieringsvloer of tussenvloer. Het is relatief goedkoop en heeft goede isolerende eigenschappen.

PIF Isolatie: PIF isolatie is een ander veelgebruikt isolatiemateriaal. Het is duurzamer dan glaswol en heeft betere geluidsisolerende eigenschappen.

PIR-isolatieplaten: PIR-isolatieplaten zijn een relatief nieuw isolatiemateriaal en hebben uitstekende isolerende eigenschappen. Ze zijn licht, sterk en eenvoudig te plaatsen.

Kosten van dakisolatie

De kosten van dakisolatie hangen af van verschillende factoren, zoals de grootte van het dak, het gekozen isolatiemateriaal en de arbeidskosten. Over het algemeen kun je rekenen op een prijs tussen de €70 en €150 per vierkante meter.

 

Hoewel dakisolatie een investering vergt, kun je deze kosten vaak binnen enkele jaren terugverdienen door de besparing op je energierekening.

Uitvoering van dakisolatie

De uitvoering van dakisolatie kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van het type dak en het gekozen isolatiemateriaal. Bij een schuin dak kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor isolatie vanaf de buitenzijde of vanaf de binnenzijde. Bij een plat dak kan er gekozen worden voor isolatie op het dak

Contact via WhatsApp

Bel of stuur een bericht via WhatsApp we staan  24/7 klaar om uw vragen te beantwoorden

5 Voordelen van spouw isolatie

5 Voordelen van
spouw isolatie

10 jaar
garantie

Subsidie
service

100%
Maatwerk

Persoonlijk
advies

Verduurzaming van uw woning

Meest gestelde vragen

Een spouwmuur bestaat uit twee muren, de binnen- en de buitenmuur. Tussen deze twee muren bevindt zich een holle ruimte van gemiddeld zes centimeter, deze lege ruimte wordt de spouw genoemd.

Bij spouwmuurisolatie wordt de lege ruimte opgevuld met isolatiemateriaal.

Vroeger werden de muren van een huis massief gemetseld. De dikte van de muur was ongeveer de lengte van een baksteen, dat wil zeggen een enkelsteens muur. Vanaf circa 1925 veranderde deze bouwwijze en werd de massieve buitenmuur vervangen door een spouwmuur. Huizen gebouwd vanaf begin jaren 80 zijn geïsoleerd maar deze isolatie is niet meer volgens de huidige maatstaven. Zelfs woningen jonger dan 2000 worden door ons regelmatig na geïsoleerd om zo alsnog extra comfort en energiebesparing te realiseren.

Wij werken alleen met de beste producten. Bij Randstad Isolatie kunt u kiezen uit drie verschillende producten: wol, parels of purschuim.

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie gebeurt aan de buitenkant van de gevel. Volgens een vast patroon boren we kleine vulgaten. Via de vulgaten wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen. Nadat de spouw helemaal gevuld is worden de gaten weer netjes dicht gevoegd met specie in dezelfde kleur als de rest van de voeg.

Normaal gesproken zijn de isolatiewerkzaamheden binnen een dag afgerond en kunt u direct profiteren van de vele voordelen. Prettig om te weten is dat u tijdens het aanbrengen gewoon in de woning kan blijven.

Met spouwmuurisolatie kunt u wel tot 400 m³* besparen op de energiekosten. Bij een gemiddelde woning en stookkosten is dit al gauw €480,- per jaar*.

Jazeker! In 2023 kunt u ook subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel en ontvangt u 15%. Neemt u binnen 24 maanden een 2de (of meer) maatregelen? Dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld tot ongeveer 30%

De kosten van muur isolatie zijn afhankelijk van het isolatiemateriaal, de breedte van de spouw en het aantal vierkante meters. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor isolatie. Hoe we dat doen? We boren een klein gaatje in de muur en kijken in de muur met een endoscoop. Hierbij controleren we of er al isolatiemateriaal aanwezig is en of de spouw schoon is. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden, het isolatiemateriaal en schrijft een vrijblijvende offerte uit.

Spouwmuurisolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in enkele jaren terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.

Lees meer...
Direct offerte aanvragen​
Neem contact met ons op via Whatsapp!