Cellulose zolder of vlieringvloerisolatie
Cellulose dakisolatie: duurzaam en efficiënt isoleren.
Bij cellulose zolder-of vlieringvloerisolatie wordt er cellulose in de holle ruimte tussen de vloer en het plafond gespoten. Onder druk wordt de cellulose aangebracht waardoor de tussenruimte gevuld wordt met isolatiemateriaal. Een voordeel van de Thermomaxx Cellulose is dat het vochtregulerend werkt. Dat betekent dat deze vorm van isolatie zorgt voor het op de juiste manier opnemen en afgeven van vocht. Op deze manier realiseren we voor een optimale isolatie van uw dak.
Cellulose is de dag van vandaag hét isolatiemateriaal om zoldervloeren of tussenvloeren te isoleren. Het is gemaakt van gerecycleerd krantenpapier en heeft bijzonder goede thermische en akoestische eigenschappen. Cellulose-isolatie bestaat uit fijne vlokken die ingeblazen worden tussen kepers en roosteringen. Dit zorgt voor een perfecte dichting en snelle plaatsing
Eigenschappen van cellulosevlokken
De basis van cellulosevlokken bestaat uit gerecycleerde kranten die op hun beurt afkomstig zijn van hout. Voor de verwerking wordt het krantenpapier gehakseld in een molen en gemengd met boorzouten. Deze zouten beschermen de cellulose-isolatie tegen rotting, schimmelvorming en aantasting van ongedierte. Ook de brandweerstand wordt op deze manier positief beïnvloed. De productie van cellulosevlokken gebeurt volgens strenge Europese normen die zowel intern als extern gecontroleerd worden tijdens het productieproces. Cellulosevlokken bevatten geen schadelijke stoffen en zijn ook niet giftig. In tegenstelling tot andere dakisolatiematerialen krijg je geen huiduitslag en worden er geen schadelijke stoffen de ruimte ingeblazen. Cellulosevezels worden ingespoten door ervaren vaklui zodat holle ruimtes met de juiste densiteit perfect gevuld kunnen worden. Zo ontstaan er geen onregelmatigheden in de isolatiedikten en krijg je een perfect aansluitend geheel.
Cellulose zolder-of vlieringvloerisolatie
In tegenstelling tot andere dakisolatie zoals glaswolplaten, kan cellulose een bepaalde hoeveelheid vocht opnemen zonder hierbij aan isolatiewaarde te verliezen. Het opgeslagen vocht wordt nadien gelijkmatig weer afgegeven. Deze vochtopnamecapaciteit zorgt voor een gezonder woonklimaat. Zeker bij renovatie waar meer luchtcirculatie is, is dit een grote troef.
Cellulose heeft een grote opslagcapaciteit waardoor penetratie van zonnestralen tot een minimum herleid wordt. Hierdoor blijven woonruimtes net onder het dak ook tijdens warme zomermaanden veel koeler.
Aangezien cellulose-isolatie afkomstig is van gerecycleerd krantenpapier zou je denken dat het een isolatiemateriaal is dat erg brandbaar is. Toch is dit helemaal niet waar. Verplichte vuurweerstandtesten hebben aangetoond dat cellulose-isolatie voldoet aan alle EN-classificaties. Op gebied van brandbaarheid is cellulose dus vergelijkbaar met glaswolisolatie.
Bij de Subsidie Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u subsidie krijgen op isolatie.