Voordelen van kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie is een belangrijke en effectieve manier om je huis energiezuiniger te maken. Het is een isolatiemethode waarbij de kruipruimte onder de vloer van je woning wordt geïsoleerd. In dit blog gaan we dieper in op de voordelen, kosten en uitvoering van kruipruimte isolatie.

Voordelen van kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor een betere isolatie van je woning, waardoor je minder energie verbruikt voor het verwarmen van je huis. Dit leidt tot een lagere energierekening en is bovendien goed voor het milieu.

Daarnaast zorgt kruipruimte isolatie voor meer comfort in huis. Doordat de isolatie zorgt voor minder warmteverlies, blijft het binnen warmer en hoef je minder te stoken. Dit zorgt voor een aangenaam klimaat in huis en voorkomt koude vloeren.

 

Een ander voordeel van kruipruimte isolatie is dat het vochtproblemen kan verminderen of zelfs voorkomen. Door het isoleren van de kruipruimte wordt de luchtvochtigheid in huis verlaagd en wordt de kans op schimmel en vochtproblemen in huis verminderd.

 

Kosten van kruipruimte isolatie

De kosten van kruipruimte isolatie hangen af van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de kruipruimte, het type isolatiemateriaal en de bereikbaarheid van de kruipruimte. Over het algemeen kun je uitgaan van een prijs tussen de €35 en €48 per vierkante meter.

 

Hoewel kruipruimte isolatie een investering vergt, kun je deze kosten vaak binnen enkele jaren terugverdienen door de besparing op je energierekening.

Uitvoering van kruipruimte isolatie

Het isoleren van een kruipruimte kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van de bereikbaarheid en de staat van de kruipruimte. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor PIF reflectiefolie die tegen de onderkant van de vloer worden bevestigd, of voor het aanbrengen van isolatiemateriaal in de kruipruimte zelf.

Bij het aanbrengen van isolatiemateriaal in de kruipruimte wordt er meestal gekozen voor isolatieparels of isolatiefolie. Deze worden in de kruipruimte gespoten en zorgen voor een goede isolatie van de vloer. Het aanbrengen van de isolatie kan meestal in één dag worden gedaan.

Conclusie

Kruipruimte isolatie is een effectieve manier om je huis energiezuiniger te maken en te zorgen voor meer comfort in huis. Hoewel er kosten verbonden zijn aan kruipruimte isolatie, kun je deze vaak binnen enkele jaren terugverdienen door de besparing op je energierekening. Het aanbrengen van de isolatie kan meestal in één dag worden

Contact via WhatsApp

Bel of stuur een bericht via WhatsApp we staan  24/7 klaar om uw vragen te beantwoorden

5 Voordelen van spouw isolatie

5 Voordelen van
spouw isolatie

10 jaar
garantie

Subsidie
service

100%
Maatwerk

Persoonlijk
advies

Verduurzaming van uw woning

Lees meer...
Direct offerte aanvragen​
Neem contact met ons op via Whatsapp!