Kosten UF-schuim laten verwijderen

Waarom UF-schuim verwijderen

UF schuim, ook wel bekend als ureumformaldehyde schuim, werd in de jaren 70 veel gebruikt als isolatiemateriaal in huizen. Het was een populair alternatief voor glaswol of steenwol omdat het een goede isolatiewaarde had en relatief goedkoop was. Echter, in de loop der jaren is duidelijk geworden dat UF schuim gezondheidsrisico’s met zich meebrengt en dat het beter is om het te laten verwijderen.

UF schuim kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Het schuim kan formaldehyde afgeven, een giftige stof die irritatie van de ogen, neus en keel kan veroorzaken en in sommige gevallen zelfs kan leiden tot ademhalingsproblemen. Langdurige blootstelling aan formaldehyde kan zelfs kanker veroorzaken. Om deze reden wordt het sterk aanbevolen om UF schuim te laten verwijderen als het in je huis aanwezig is.

Hoe wordt UF schuim verwijderd?

Het verwijderen van UF schuim is een specialistische klus die het beste kan worden uitgevoerd door professionals. Het proces begint met het afsluiten van de ruimte waarin het schuim zich bevindt, om te voorkomen dat de formaldehyde zich door het hele huis verspreidt.

Vervolgens wordt het schuim blootgelegd en worden de panelen waarop het schuim is aangebracht voorzichtig verwijderd. Het is belangrijk om dit voorzichtig te doen om te voorkomen dat het schuim afbrokkelt en zich door de lucht verspreidt.

Nadat het schuim is verwijderd, wordt de ruimte grondig gereinigd en wordt er luchtbehandeling uitgevoerd om eventuele resten van formaldehyde te verwijderen.

Wat zijn de kosten van het verwijderen van UF schuim?

De kosten voor het verwijderen van UF schuim zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van de ruimte waarin het schuim zich bevindt en de moeilijkheidsgraad van de klus. Over het algemeen kan het verwijderen van UF schuim vrij duur zijn, omdat het een specialistische klus is die zorgvuldig moet worden uitgevoerd. De kosten kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Conclusie

Het verwijderen van UF schuim is een belangrijke stap om de gezondheidsrisico’s te verminderen en de veiligheid van je huis te verbeteren. Hoewel het een kostbare klus kan zijn, is het de investering zeker waard om de gezondheid van jezelf en je gezin te beschermen. Zorg er daarom voor dat je een professional inschakelt om het UF schuim veilig te laten verwijderen.

Bij de Subsidie ​​Energiebesparing Eigen Woning (SEEH) kunt u subsidie ​​krijgen op isolatie.

5 Voordelen van spouw isolatie

5 Voordelen van
spouw isolatie

10 jaar
garantie

Subsidie
service

100%
Maatwerk

Persoonlijk
advies

Verduurzaming van uw woning

Meest gestelde vragen

Een spouwmuur bestaat uit twee muren, de binnen- en de buitenmuur. Tussen deze twee muren bevindt zich een holle ruimte van gemiddeld zes centimeter, deze lege ruimte wordt de spouw genoemd.

Bij spouwmuurisolatie wordt de lege ruimte opgevuld met isolatiemateriaal.

Vroeger werden de muren van een huis massief gemetseld. De dikte van de muur was ongeveer de lengte van een baksteen, dat wil zeggen een enkelsteens muur. Vanaf circa 1925 veranderde deze bouwwijze en werd de massieve buitenmuur vervangen door een spouwmuur. Huizen gebouwd vanaf begin jaren 80 zijn geïsoleerd maar deze isolatie is niet meer volgens de huidige maatstaven. Zelfs woningen jonger dan 2000 worden door ons regelmatig na geïsoleerd om zo alsnog extra comfort en energiebesparing te realiseren.

Wij werken alleen met de beste producten. Bij Randstad Isolatie kunt u kiezen uit drie verschillende producten: wol, parels of purschuim.

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie gebeurt aan de buitenkant van de gevel. Volgens een vast patroon boren we kleine vulgaten. Via de vulgaten wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen. Nadat de spouw helemaal gevuld is worden de gaten weer netjes dicht gevoegd met specie in dezelfde kleur als de rest van de voeg.

Normaal gesproken zijn de isolatiewerkzaamheden binnen een dag afgerond en kunt u direct profiteren van de vele voordelen. Prettig om te weten is dat u tijdens het aanbrengen gewoon in de woning kan blijven.

Met spouwmuurisolatie kunt u wel tot 400 m³* besparen op de energiekosten. Bij een gemiddelde woning en stookkosten is dit al gauw €480,- per jaar*.

Jazeker! In 2023 kunt u ook subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel en ontvangt u 15%. Neemt u binnen 24 maanden een 2de (of meer) maatregelen? Dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld tot ongeveer 30%

De kosten van muur isolatie zijn afhankelijk van het isolatiemateriaal, de breedte van de spouw en het aantal vierkante meters. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor isolatie. Hoe we dat doen? We boren een klein gaatje in de muur en kijken in de muur met een endoscoop. Hierbij controleren we of er al isolatiemateriaal aanwezig is en of de spouw schoon is. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden, het isolatiemateriaal en schrijft een vrijblijvende offerte uit.

Spouwmuurisolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in enkele jaren terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.

Lees meer...
Direct offerte aanvragen​
Neem contact met ons op via Whatsapp!